Kies één ding waarin je uit wilt blinken

,

Rondspraak biedt ruimte voor nieuwe inzichten. Onlangs ontstond er een hele mooie.

We waren een conferentie aan het voorbereiden. We keken naar het budget wat we hadden en we keken naar de kwaliteit wat we neer wilden zetten. Dat was niet in overeenstemming met elkaar: te weinig geld voor wat we wilden doen. We moesten bezuinigen.

Een van de teamleden: “Dit is wat bij mij opkomt: waar willen we in uitblinken? We kunnen op alles bezuinigen, maar dan blijft er niets over. We kunnen ook kijken naar waar we in willen uitblinken. We kunnen één ding kiezen wat we wel heel goed doen. Dan is dat iets wat mensen zich achteraf zullen herinneren en wat een positief gevoel bij de gehele conferentie geeft.”

“Het kwam gewoon op.”

Ik was verrast over haar uitspraak. Het klonk alsof het gebaseerd was op een uitgebreide ervaring. Maar ze was begin twintig. Ik vroeg haar waar ze het vandaan had. Ze zei: “Het kwam gewoon op.”

Hier geniet ik van. Als je open staat is er veel wijsheid voorhanden. Dat ontstaat gewoon.

We kozen voor de conferentie voor het eten. Het eten moest echt heel goed zijn. Dat is gelukt. Aan het einde van de conferentie kregen de koks een daverend applaus, wat tot op de straten was te horen…